29.3.14

Παιχνίδια με τα εργαλεία του μάστορα


Ως γνωστό τα εργαλεία είναι πολύ αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών και ιδιαίτερα των αγοριών. Θα έχετε, βέβαια, παρατηρήσει κι εσείς ότι τις περισσότερες φορές για τα παιδιά δεν είναι αρκετό να προσποιούνται ότι κάνουν κάποια ενέργεια. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία με ρεαλιστικό τρόπο, να έχουν δράση και αντίδραση, να μιμηθούν τους ενήλικες και να πειραματιστούν.

Ικανοποιώντας αυτή την ανάγκη των παιδιών και συμμεριζόμενη τον ενθουσιασμό τους, ακολουθούν κάποια παιχνίδια με τα εργαλεία του μάστορα.

Με χαρτόκουτα
Χρησιμοποιούμε χοντρό χαρτόνι από χαρτόκουτες σαν να ήταν ξύλο. Το τρίβουμε, το στηρίζουμε και το καλύτερο- το κόβουμε με πριόνι....



Με πινέζες και ένα πίνακα από φελλό
  • Καρφώνουμε τις πινέζες με τυχαίο τρόπο ή κάνουμε σχέδια.


21.3.14

Κουκλόσπιτο από κουτί


Γυρίζεις από το σούπερ μάρκετ και τακτοποιείς τα ψώνια. Μα πες μου πως μπορείς να αντισταθείς σ'αυτό το κουτί;
Αυτό είναι ένα έτοιμο κουκλόσπιτο....


Χρειάστηκαν μόνο μερικές εικόνες από τον κατάλογο του ικεα και αραιωμένη ατλακόλ για να γίνει ... κουκλίστικο... 
Έπιπλα για το εσωτερικό, μοτίβα υφασμάτων για την πρόσοψη και τα κεραμίδια και εικόνες με φυτά και μπαλκόνια για τα πλάγια και πίσω.

19.3.14

Μομπίλ- σκίαστρα με κρεμάστρες


Θέλαμε να "κόψουμε" κάπως τον ήλιο κι από τα άλλα δύο παράθυρα πάνω από το μαγαζάκι μας. Με αυτά τα μομπίλ - σκίαστρα προσθέσαμε μια λεπτομέρεια που ταίριαζε με το χώρο, δημιουργώντας ταυτόχρονα ευχάριστα παιχνιδίσματα με το φως. 

Η αρχική ιδέα ήταν αυτή:
http://theimaginationtree.com/2014/02/heart-suncatcher-coat-hanger-tissue-paper-valentines-craft.html

Και η δική μας εκδοχή:


Υλικά: συρμάτινες κρεμάστρες ρούχων -αυτές που δίνουν στο καθαριστήριο-, χρωματιστές ζελατίνες, κόλλα, λίγο κανσόν για τα φύλλα.

9.3.14

Η νέα γωνιά κουκλόσπιτου



Ο Παιδικός Σταθμός που δουλεύω μετακόμισε σε καινούργιο κτήριο, δηλαδή πολλές δουλειές και κούραση αλλά και ευκαιρία για αλλαγές και νέες ιδέες.

Για το κουκλόσπιτο χρησιμοποιήσαμε τα παλιά έπιπλα με κάποιες πινελιές ανανέωσης. Για το καναπεδάκι χρησιμοποιήσαμε παιδικά στρώματα -δυο κάτω και ένα στην πλάτη.

DIY Επιδαπέδιο φωτιστικό με άχρηστο υλικό



Πηγές έμπνευσης: http://www.brit.co/#post/diy-lampshades

http://onesheepishgirl.com/2012/05/guest-post-yarn-lamp-shade-restyle-from-love-elycia.html