9.3.14

Η νέα γωνιά κουκλόσπιτου



Ο Παιδικός Σταθμός που δουλεύω μετακόμισε σε καινούργιο κτήριο, δηλαδή πολλές δουλειές και κούραση αλλά και ευκαιρία για αλλαγές και νέες ιδέες.

Για το κουκλόσπιτο χρησιμοποιήσαμε τα παλιά έπιπλα με κάποιες πινελιές ανανέωσης. Για το καναπεδάκι χρησιμοποιήσαμε παιδικά στρώματα -δυο κάτω και ένα στην πλάτη.

DIY Επιδαπέδιο φωτιστικό με άχρηστο υλικό



Πηγές έμπνευσης: http://www.brit.co/#post/diy-lampshades

http://onesheepishgirl.com/2012/05/guest-post-yarn-lamp-shade-restyle-from-love-elycia.html



Τα υλικά: Κομμάτια από παλιό χαλασμένο φωτιστικό, συσκευασία από πατατάκια, χάρτινος σωλήνας από συσκευασία μεγάλης λάμπας, νεροδιαλυτά ακριλικά χρώματα, θερμόκολλα, μαλλιά πλεξίματος, αυτοκόλλητο βελκρο.
Για τα λουλουδάκια: γκοφρέ χαρτιά, χοντρό χαρτόνι από χαρτόκουτο, μαλλιά πλεξίματος


Η διαδικασία:


Βάψαμε με ακρυλική μπογιά τη βάση και τα μέρη του παλιού φωτιστικού που ήταν χρυσά. Στεραιώσαμε με τσαλακωμένες εφημερίδες το χάρτινο σωλήνα και κολλήσαμε με θερμόκολλα τα υπόλοιπα μέρη.



Περάσαμε μαλλί πλεξίματος κάθετα στο καπέλο του φωτιστικού -στην αρχή και στο τέλος απλά το δέσαμε.
Μετά διακοσμήσαμε με λουλούδια από γκοφρέ χαρτί και φυλλαράκια από χαρτόκουτο και μαλλί πλεξίματος. Στεραιώσαμε τα λουλούδια με αυτοκόλλητο βελκρο γιατί σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να αλλάζουμε διακοσμητικά ανάλογα με την εποχή.
Για να το φωτίσουμε θα χρησιμοποιήσουμε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.





Κρεμάσαμε από το ταβάνι χρωματιστά πομ πον και στα παράθυρα λωρίδες γκοφρέ χαρτιού στα ίδια χρώματα που ομόρφυναν το χώρο εμποδίζοντας ταυτόχρονα και τον ήλιο.

Μικρή λεπτομέρεια: ανανεώσαμε ένα παλιό διαφημιστικό δισκάκι με κόκκινο χαρτί, εικόνες από περιοδικά και κομμάτια δαντέλας από θήκες για κέικ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ντεκουπάζ με σχετική..... επιτυχία.