11.11.10

Παιχνίδια με μαράκες

- Όλη η ομάδα κάθεται σε κύκλο. Ο παιδαγωγός είναι ο μαέστρος.Όταν σηκώνει τα χέρια, τα παιδιά παίζουν τις μαράκες τους. Όταν τα ακουμπάει κάτω σταματάνε.
Ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, συντονισμού και ελέγχου της κίνησης.

- Σε επόμενο βήμα προσθέτουμε άλλο ένα ζητούμενο, την ταχύτητα. Όταν ο παιδαγωγός έχει τα χέρια πάνω τα παιδιά παίζουν γρήγορα, όταν τα έχει στη μέση παίζουν πιό αργά και όταν τα ακουμπάει κάτω σταματούν. Ανάλογα με τις δυνατότητες των παιδιών ή την ηλικία τους μπορούμε να  έχουμε μεγαλύτερη κλιμάκωση πηγαίνοντας από την παύση στο γρήγορο ρυθμό και αντίστροφα.

- Από που έρχεται ο ήχος;
Το παιχνίδι παίζεται με τρία άτομα κάθε φορά. Ο πρώτος παίχτης κλείνει τα μάτια του με μαντήλι. 
Ο δεύτερος του κρατάει το χέρι για να νιώθει ασφάλεια. Το πρόσωπο αυτό μπορεί, τουλάχιστο στην αρχή να είναι η παιδαγωγός, γιατί δεν πρέπει να οδηγεί το παιδί που έχει κλειστά τα μάτια, αλλά μόνο να το συντροφεύει.
Τέλος, ο τρίτος παίχτης στέκεται κάπου στο χώρο παίζοντας τη μαράκα.
Στόχος του παιχνιδιού είναι ο παίχτης που έχει κλειστά μάτια να φτάσει τον συμπαίχτη του που παίζει τη μαράκα χρησιμοποιώντας μόνο την ακοή του.
Ένα παιχνίδι που κινητοποιεί την αίσθηση της ακοής, την αντίληψη του χώρου, αλλά και την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο χώρος ανάμεσα στα παιδιά πρέπει να είναι ελεύθερος από εμπόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: