3.12.10

Η φάτνη μας


Σκεφτήκαμε να μεταμορφώσουμε ένα ξύλινο σπιτάκι που βρίσκεται σε ένα κοινόχρηστο χώρο του Παιδικού Σταθμού σε φάτνη.
Αφού διαβάσαμε τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία παροτρύναμε τα παιδιά να περιηγηθούμε στο χώρο και να αναζητήσουμε το μέρος που θα μπορούσε να γεννηθεί ο Χριστός μέσα στο σταθμό μας. Κι έτσι καταλήξαμε στο σπιτάκι... Τα παιδιά βασισμένα στην ιστορία και την εικονογράφησή της πρότειναν  να φτιάξουμε την Παναγία, τον Ιωσήφ, τη φάτνη με το Χριστό, προβατάκια, αγελάδα, κότες, καμήλες και αγγέλους.


Πρώτα φτιάξαμε τη Μαρία και τον Ιωσήφ αποτυπώνοντας το σώμα ενός κοριτσιού κι ενός αγοριού σε χαρτί του μέτρου. Κόψαμε το περίγραμμα των φιγούρων και τις κολλήσαμε σε οντουλέ χαρτόνι για να γίνουν πιο σταθερές.


Φτιάξαμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ματάκια και λαδοπαστέλ και κολλήσαμε μαλλί πλεξίματος για μαλλιά και γένια στον Ιωσήφ.


Μετά στερεώσαμε με ταινία τις φιγούρες στην πλάτη από δύο καρέκλες και τις ντύσαμε με υφάσματα όπως ντύνονταν τότε. Τέλος στερεώσαμε με συρραπτικό ένα φωτοστέφανο από χρυσό χαρτόνι.


Για να φτιάξουμε το Χριστό χρησιμοποιήσαμε μια κούκλα μωρό την οποία φασκιώσαμε με υφάσματα και αντί για φάτνη τη βάλαμε σε μια λεκάνη με μπόλικα χορταράκια για να μείνει ζεστή.

Και μετά τα ζώα.


Για το πρόβατο:
Σκίσαμε άσπρο οντουλέ  χαρτόνι σε οβάλ σχήμα για το σώμα του ζώου.
Κόψαμε το πρόσωπό του σε κανσόν και κολλήσαμε μάτια και μύτη.
Κολλήσαμε στο πρόσωπο και βαμβάκι στο σώμα.

Τέλος προσθέσαμε ποδαράκια από κανσόν.

Για την κότα:
Κόψαμε ημικύκλια από κανσόν για σώμα και κολλήσαμε  μάτια, ένα τρίγωνο ράμφος, φτερά και δύο πόδια.

Κι έτσι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: