22.5.14

Γαντόκουκλα τύπου muppet με κάλτσαΛόγω τεχνικών προβλημάτων απουσίασα λίγο, αλλά επιστρέφω μ' αυτές τις αστείες και εύκολες στο παίξιμο γαντόκουκλες.

Για την κατασκευή  τους χρησιμοποιήσαμε παλιές κάλτσες, ματάκια, μαλλί πλεξίματος, χάρτινα κυκλάκια, διάφορες πούλιες, κομμάτια τσόχας για τη γλώσσα (αλλά και όπου ήθελαν τα παιδιά).
Αυτό που τις έκανε λίγο διαφορετικές από τις απλές γαντόκουκλες με κάλτσα ήταν ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι από κούτα.


Φτιάξαμε ένα χαρτόνι όπως αυτό στη φωτογραφία, του κάναμε μια τσάκιση στη μέση και το τοποθετήσαμε στον πάτο της κάλτσας.
Έτσι, φορώντας το ανάμεσα στα δάχτυλα είχαμε ένα κινούμενο στόμα τύπου muppet που     έκανε τις κούκλες μας πολύ ζωντανές κι εκφραστικές.
Τις παίξαμε ελεύθερα και μετά αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα παλάτι  και να παίξουμε την Ωραία Κοιμωμένη. Ήταν ένα έργο με πολλά πρόσωπα που έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να παίξουν, να εκφραστούν και να χαρούν: πήγαν στο χορό  της νεογέννητης πριγκίπισσας  και της έδωσαν ευχές, έπεσαν όλοι σε βαθύ ύπνο  και τα αγόρια έγιναν πρίγκιπες ιππότες που φίλησαν τις κοιμισμένες πριγκίπισσες κι έλυσαν τα μάγεια...